Koncert ZPÍVÁME SRDCEM PRO ANETKU

08.02.2016 22:47

(Fotografie z koncertu naleznete na konci článku.)

Tááák, a je to za námi!! V neděli 7. února od 17 hodin se konal koncert ZPÍVÁME SRDCEM PRO ANETKU.

Už v předstihu jsme celá rodina dorazili do kostela Povýšení sv. Kříže ve Vinoři, kde se všichni sólisté pilně už od 15 hodin rozezpívávali. S Anetkou jsme je šli navštívit už na zkoušku, aby si mohli na vlastní oči propojit, PRO KOHO že to vlastně zpívají. Ovšem když jsme vešli do kostela, Anetka se zasekla hned ve dveřích a dál jsme ji nedostali…  Něco jí tam vadilo, přeci jen to není pokojíčkový interiér :-), takže seznamování zachraňovala Žofinka.. :-) No a od půl páté jsme pak netrpělivě vyhlíželi návštěvníky.. Bylo milé vidět po dlouhé době přátele, s kterými na sebe nemáme opravdu žádný čas a příležitost se vidět, o to milejší bylo vidět se s nimi zrovna v tento den!! Velká podpora přišla z Anetčiny a Žofinčiny školky Jahoda a také spousty místních nadšenců. U vchodu pak byla umístěna pokladnička pro dobrovolné vstupné, jehož výtěžek měl být určen právě Anetce. Myslím, že na úvod nám i počasí docela přálo, sice nesvítilo sluníčko a nebylo teploučko, ale nepršelo a nesněžilo a na únor byly teploty nadprůměrné... :-) Nicméně naše holčičky byly pro jistotu „v klídku a teplíčku“ místní pizzerie U Černínů, kde byly se svou milovanou asistentkou „Velkou Anetkou“ :-).

Po krásném úvodním slovu Terezky Dlouhé začal vlastní koncert, plný krásných duchovních písní, který zahájila sólistka Národního divadla a Státní opery v Praze paní Simona Procházková. Následovalo 15 písní, které zpívala se svými studenty z plzeňské Konzervatoře. Bylo milé vidět mezi hosty i spoustu dětí, které byly po celou dobu trvání koncertu neuvěřitelně vzorné! A některé to i uspalo.. :-) Koncert trval hodinu a nejvíce jsem obdivovala klavíristu, který ve vymrzlém kostele celou tu dobu hrál doprovod na klávesy. Ale dle jeho slov po koncertu by tam klidně hrál i dál.  Asi je zvyklý :-). No a po koncertu a předání květin došlo k předání šeku z peněz, které se v rámci konání koncertu ze vstupného utržily. Byli jsme opravdu velmi mile potěšeni a překvapeni, že vybraná částka činila 30.030 Kč!! Nejsem řečník, ale tady bylo veliké poděkování na místě!  I paní Simona Procházková se ujala slova a bylo vidět, že všichni opravdu zpívali srdcem.

Po skončení koncertu jsme se přesunuli do pizzerie U Černínů, kde jsme našli naše holky maximálně spokojené v zápalu výtvarných prací po výtečné pizze :-). I všichni sólisté se zde sešli a měli jsme tak možnost s Anetkou rozdat všem drobné poděkování v podobě malých soviček se srdíčkem a písmenem A. Ještě v další dny se vybraná částka zarovnala na 32.530 Kč! Penízky využijeme na intenzivní rehabilitaci v Therapy Centre.

PODĚKOVÁNÍ

Naše velké díky patří především Simonce Gestbergerové, která je autorkou myšlenky a potom Terezce Dlouhé, která pro tuto dobrou věc získala své kolegy z Plzeňské Konzervatoře v čele s jejich profesorkou Simonou Procházkovou.  Jmenovitě: Marii Štěpánové, Elizabeth Denysyuk, Janě Blažkové, Dagmar Hladíkové, Anně Ledvinkové, Jiřímu Šlégrovi a Pavlu Tatíčkovi coby klavíristovi. Opravdu si velmi ceníme, že v dnešní uspěchané době, kdy se každý pere s nějakými vlastními starostmi, si našli čas na přípravu celého koncertu, a to bez nároku na honorář (někteří sólisté přijeli až z Mariánských lázní či Olomouce).

Dále bychom rádi poděkovali Městské části Praha 9 – Vinoř – panu Rytinovi za pomoc s propagací koncertu. Římskokatolické farnosti u kostela Povýšení sv. Kříže, firmě Reklama Šulekovi za přípravu propagačních materiálů a firmě Květiny Novák za květiny pro sboristy. Náš fotograf Pavel Bugyik odvedl rovněž skvělou práci a za fotografie také moc děkujeme. A v neposlední řadě děkujeme i vám všem, kteří jste na koncert přišli, protože bez vás by celá tato událost byla smutná a bez efektu. A také díky vám, kteří jste přijít nemohli, a přesto jste Anetku v rámci koncertu podpořili. DĚKUJEME Z CELÉHO SRDCE!

Pro zobrazení fotogalerie z koncertu klikněte zde.

—————

Zpět


Kontakt

Veronika Kupcová (Vlasáková) maminka Anetky

Kuttelwascherova 929/17
Praha 9 Černý Most
198 00


+420.603108723